De verkooptraining van Eminence vergroot de effectiviteit als verkoper of salesmanager.

Het uitgangspunt van de Eminence verkooptraining is het vergroten van de persoonlijke effectiviteit van de verkoper en salesmanager in een veranderend, digitaal speelveld. Want effectieve verkopers zijn harder nodig dan ooit. Waarom?

 • Het aanbod van veel producten is groter dan de vraag
 • De verschillen tussen producten en diensten worden steeds kleiner, terwijl de complexiteit steeds groter wordt
 • Door de digitale transformatie nemen concurrentie en transparantie in menig branche toe
 • In een veranderende, digitale wereld maken mensen het verschil

Door de inzet van de juiste combinatie van tools en instelling vergroten we de invloed van de verkoper op het koopgedrag van klanten. Het begeleiden van het rationele en emotionele besluitvormingsproces is het hoofdthema in de verkooptraining met als doel: klanten zo gelukkig te maken dat zij een ambassadeur voor je worden.

Hoe maak je het verschil als verkoper?

En hoe overtuig je leads en klanten te kiezen voor jouw producten of diensten? Hoewel de meeste klanten menen dat ze er zelf wel uitkomen, zijn ze je dankbaar als je hen daarbij kunt helpen. Dat begint al met de juiste mindset van de verkoper. Daarom hanteert de Eminence verkooptraining een nieuwe definitie voor het begrip verkopen: Klanten helpen bij het nemen van de juiste beslissing. Ook wel verwoord als ‘consultative selling‘.

In een veranderende wereld is geen plek meer voor verkopers die alleen maar denken aan korte termijn winsten ten koste van klanten. Het speelveld is ten goede veranderd. Verkopers helpen klanten de juiste beslissing te nemen. De Eminence Verkooptraining maakt ‘verkopers’ bewust van de beslissende rol die ze hebben in dit veranderende speelveld.

Wat is verkopen?

Verkopen is een klant begeleiden en helpen bij het nemen van de juiste beslissing. En dat is ook de grootste ‘uitdaging’ in een verkoopproces, want de meeste klanten willen niet altijd ‘geholpen worden’ maar liever ‘zelfstandig beslissen’. Een klant wil kunnen zeggen ‘ik heb iets gekocht’ en niet ‘men heeft mij iets verkocht’.

2.1 Klanten willen de beste oplossing voor een specifieke behoefte.

Een klant koopt een product of dienst in de verwachting dat hij of zij er beter of gelukkiger van wordt. Een product lost een probleem op of voegt waarde toe in andermans leven. En biedt de beste oplossing voor een specifieke behoefte. Dat kan zijn in geld of efficiëntie, maar het kan ook zijn in gemak, esthetiek, comfort, luxe of aanzien. Een verkoper ‘verkoopt’ dus een belofte en toekomstverwachting. Het product is slechts het middel om die belofte waar te maken.

Of zoals Theodor Levitt in 1962 al verwoordde:

Verkooptraining Eminence
De klant wil geen 8mm boor, hij wil een gat van 8mm in de muur. En een schilderij op de juiste hoogte in z’n woonkamer.

Verkopen is het bieden van de juiste oplossingen voor klantbehoeftes. De Eminence verkooptraining maakt mensen bewust van de rol die ze in dit proces hebben. En geeft diverse handvatten voor het achterhalen van de behoeftes bij klanten.

Wie wil een klant graag zijn?

Een klant probeert meestal de indruk te wekken dat ze deskundig zijn en begrijpen wat er wordt aangeboden. De praktijk is echter dat de meeste mensen het maar voor een klein deel begrijpen, want:

‘Een mens begrijpt slechts datgene dat hij al wist
en soms dat nog niet eens helemaal.
En wat een mens niet weet,
is altijd meer dan wat men wel weet’

Dit betekent dat een klant niet alleen het aangeboden product beoordeelt, maar ook degene die het hem of haar ‘verkoopt’. Een klant stelt zich onbewust altijd de vraag: Is dit de persoon waar ik voldoende vertrouwen in heb, om er met een gerust gevoel mijn geld aan uit te geven?

Wat is het hoofdcriterium in een koopproces?

In het besluitvormingsproces dat ten grondslag ligt aan een koopproces is het hoofdcriterium voor een verkoper altijd het antwoord op de vraag:

In welke partij heb ik het meeste vertrouwen?

Daarom is een goede verkoper vertrouwenspersoon van zijn klanten. De Eminence verkooptraining maakt mensen bewust van de rol die ze in dit proces hebben. Daarbij zijn het uiteindelijk de sociale vaardigheden die de toegevoegde waarde van een ‘verkoper’ bepalen.

Kun je verkopen leren?

Jazeker. De Eminence verkooptraining geeft zekerheid en vertrouwen door met eigen producten of diensten te oefenen in situaties die moeilijker zijn dan in de praktijk. Een belangrijk aspect is het structureren van een verkoopgesprek dat het mogelijk maakt om het te sturen en te reproduceren.

Wat is een verkooptraining?

Zwemmen kun je niet leren uit een boek en zonder water. Dit geldt voor heel veel zaken, zoals het bespelen van een muziekinstrument of fietsen. Daarvoor moet je trainen. Trainen betekent dat je iets net zo vaak moet doen, onder leiding van een deskundige en ervaren trainer, tot je het kunt toepassen en reproduceren. Een verkooptraining traint verkopers (of mensen die de ambitie hebben om verkoper te worden) om meetbaar succesvoller te worden.

Kan een verkooptraining het verschil maken?

Jazeker. Een verkooptraining is een investering in mensen en een teken van vertrouwen in de toekomst. Bovendien is het een investering met een hoog rendement, want als er één tak van ‘sport’ is waar je het effect van een training gemakkelijk kunt meten, dan is dat wel in de verkoop.

Matured Motivation Methods

Wij geloven dat je het beste uit jezelf haalt met de ervaring van anderen. Daarom is de Eminence verkooptraining ontwikkeld vanuit onze filosofie van Matured Motivation Methods:

 1. Ervaren trainers.

  1. Eminence trainers zijn ervaren managers uit de praktijk die graag kennis en ervaring delen met anderen.
 2. Bewezen methodieken.

  1. Eminence trainingen zijn ingedeeld en opgebouwd vanuit 35 jaar internationale ervaring.
 3. Visualisaties.

  1. Met tekeningen en afbeeldingen garandeert Eminence dat de training beter begrepen en onthouden wordt door deelnemers.

Hoe is een Eminence verkooptraining opgebouwd?

De Eminence verkooptraining is opgebouwd aan de hand van verschillende trainingsaspecten en aan de hand van het stappenplan “In 8 stappen succesvol verkopen”.

Opbouw van de Eminence verkooptraining

Een Eminence verkooptraining bestaat uit 5 afzonderlijke dagen.

 • De eerste 4 dagen worden gegeven met intervallen van ± 3 weken waarin praktijkopdrachten moeten worden uitgevoerd. Iedere dag begint met de evaluatie van de praktijkopdrachten uit de afgelopen periode.
 • De 5e dag is een half jaar later waarin de bereikte resultaten worden gemeten en de behandelde thema’s worden uitgediept en verankerd.

De trainingen worden gegeven op inspirerende locaties, met energieke lunches, gezonde snacks, praktijkopdrachten, een naslagwerk en geheugenkaarten (zowel fysiek als digitaal).

Opbouw onderwerpen van de Eminence verkooptraining

 1. Instelling en motivatie

  1. Zelfmotivatie
   1. Persoonlijk actieplan
  2. Motivatie- en inspiratietechnieken
   1. Klanten
   2. Medewerkers
 2. Voorberereiding

  1. Kennis van de eigen productspecificaties
  2. Kennis van de klant en van de markt
  3. Commerciële productanalyse
  4. Planning
 3.  Acquisitie

  1. Koude acquisitie
  2. Warme acquisitie
  3. Het eerste contact
  4. Overtuigend en zelfverzekerd optreden
   1. Presentatie technieken
   2. Gespreks- en onderhandelingstechnieken
   3. Creativiteit en Creatieve verankering
   4. Verbale en non-verbale communicatie
   5. Sociale vaardigheden in een zakelijke context
   6. Visualisering
  5. Schriftelijk voorstel en offerte
  6. Afsluittechniek
 4. Tevreden klanten

  1. Klachtenbehandeling
  2. De klant als Ambassadeur

In-company of open verkooptraining

Eminence Trainingen verzorgt zowel open trainingen waarbij meerdere bedrijven zich kunnen inschrijven als in-company trainingen waarbij de training afgestemd wordt op één specifieke organisatie. Open trainingen geven ‘horizonverbreding’ terwijl in-company trainingen goed zijn voor de teamvorming en worden afgestemd op de wensen en producten van de organisatie.

Data en locatie

Klikt u hier voor een actueel overzicht van de data en locaties van de Eminence verkooptrainingen (open inschrijvingen).

Kosten

Open inschrijving verkooptraining

€ 2.550,– per deelnemer, exclusief BTW.

Inclusief 5 dagen training op een inspirerende locatie, met energieke lunches, gezonde tussendoortjes, praktijkopdrachten, een naslagwerk en geheugenkaarten.

In-company verkooptraining

Bij in-company trainingen wordt het honorarium afgestemd op de groepsgrootte en trainingswensen van de klant.

Experience Day – neem de proef op de som

Wilt u als beslisser ervaren hoe Eminence’s Matured Motivation Methods en de Eminence verkooptraining uw organisatie succesvoller kunnen maken?

Wij nodigen u van harte uit om vrijblijvend de Eminence Experience Day bij te wonen. Wij laten u dan graag op actieve wijze kennismaken met diverse elementen uit de verschillende trainingen waaronder de verkooptraining, ons lesmateriaal en onze werkwijze.

Experience Day

Inschrijfformulier
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanmelden of een offerte opvragen

Wilt u zich direct aanmelden voor de Eminence verkooptraining of graag een offerte ontvangen voor de mogelijkheden op maat? Vult u dan onderstaand formulier in, dan nemen we zo spoedig mogelijk contact met u op.

Aanmelden training

Formulier
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aanbieders verkoop en sales trainingen.

Vergelijkt u ons gerust ook eens met andere aanbieders van verkoop en sales trainingen, dan kunt u een afgewogen keuze maken voor uw eigen organisatie.

 

 

Inschrijven

Gemakkelijk en snel inschrijven doet u direct online. U kunt ons ook altijd bellen op telefoonnummer +31 (0)85 06 53 722.

Offerte aanvragen

Gemakkelijk en snel een offerte aanvragen doet u direct online. U kunt ons ook altijd bellen op telefoonnummer +31 (0)85 06 53 722.

“Experience is the teacher of all things”

Julius Caesar

Onderdelen van de Eminence verkooptraining:

* Zelfmotivatie

* Sociale vaardigheden in een zakelijke context

* Commerciële productanalyse

* Presentatietechnieken

* Visualiseringstechnieken

* Motivatie- en inspiratietechnieken

* Creativiteitstechnieken

* Commerciële gesprekstechnieken

* De klant als Ambassadeur

* Verbale en non-verbale communicatie

* Koude acquisitie

* Schriftelijk voorstel

* Afsluittechnieken

* Klachtenbehandeling

* Zelfreflectie

* Creatieve verankering

* Persoonlijk actieplan