Gelukkig zijn als doel in je leven.

Gelukkig zijn als doel in je leven.

‘Geluk is een gevoel dat ontstaat als je succesvol bent in het realiseren van doelstellingen die de moeite waard zijn om je voor in te zetten’.

Het geheim zit ‘m dus in de doelstellingen die je probeert te realiseren. Dat kunnen zowel zakelijke en rationele doelstellingen zijn, maar ook persoonlijke idealistische doelen. (idealen)  Hoe uitdagender de doelstellingen, hoe groter de voldoening en hoe gelukkiger men wordt.

Een andere geluksfactor is de vrijheid om autonoom te kunnen handelen want het realiseren van eigen doelstellingen geeft meer voldoening dan het realiseren van andermans doelstellingen. Er zijn echter ook mensen die zichzelf ongelukkig maken door het stellen van onrealistische doelen. Daarom hebben veel mensen iemand anders nodig bij het definiëren van ‘hun’ doelstellingen.

Omdat mensen van nature de behoefte hebben om zich aan iemand te willen bewijzen, hebben ze sterke leiders nodig die ze kunnen respecteren en bewonderen. Dat zijn de natuurlijke leiders die anderen inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te halen. Dat zijn de mensen die invloed hebben op het resultaat van de mensen om zich heen, ongeacht of er hiërarchische verhoudingen zijn. Het resultaat is mensen die trots zijn op zichzelf omdat ze zichzelf overtreffen.

Vervolgens gaan we mensen uitdagen om hun eigen doelstellingen te formuleren met vragen als: Wat zou jij willen bereiken?
Wat is jouw grote droom en persoonlijk ideaal?
Waar zou jij gelukkig van worden?
etc.
Alleen al het hebben van dromen en idealen maakt mensen gelukkig en geeft mentale energie ongeacht of ze wel of niet.worden gerealiseerd.

‘Arm is niet degene die zijn dromen niet heeft gerealiseerd;
arm is degene die geen dromen heeft gehad’.

‘Albert Einstein’

Gelukkig zijn is een gevoel dat zich gaat versterken als je het met anderen kunt delen. Daarom is het prijzen en waarderen van mensen een middel om positieve gevoelens te versterken en mensen gelukkig te maken.
Het ‘hebben van succes’ is dus een middel en ‘gelukkig zijn’ het doel.

Leidinggeven is mensen een plek in een organisatie geven waar ze als mens gelukkig zijn en voor de organisatie het hoogste rendement opleveren en de grootste successen boeken. Daarbij hoef je geen schuldig geweten te hebben als we de lat steeds hoger leggen, want een hoogspringen zonder lat zal nooit zo hoog springen als met lat. Ieder mens is een potentiële wereldkampioen, echter allemaal op een ander gebied. En om daar achter te komen moet je mensen ‘persoonlijk’ kennen.

Een andere mogelijkheid om invloed op je geluksgevoel te hebbenis ‘relativeren. Door jezelf te vergelijken met mensen die het beter hebben getroffen dan jezelf, of met mensen die het slechter hebben getroffen, heeft wel degelijk invloed op je geluksgevoel. Als iedereen moet lopen en jij hebt een fiets, dan voel  je je rijk. Maar als iedereen in een auto rijdt en jij zit nog steeds op je fiets dan voel je je arm, tenzij het je eigen keuze is (autonoom handelen).

Gelukkig zijn is voor een groot deel een kwestie van instelling en dat heb zelf in de hand.

Wij wensen je veel geluk!

Geert Strijker

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *