Droom jij van een succesvolle, onafhankelijke carrière als trainer?

Tijd voor iets nieuws

‘Mensen die denken dat de wereld er na Corona nog hetzelfde uitziet als voor corona leven in een illusie’, aldus Mark Rutte in een van zijn corona-toespraken. Omdat wij niet in een illusie willen leven of werken, hebben we de afgelopen weken gebruikt om te werken aan Eminence Trainingen 2.0. Inhoudelijk veranderen we niets aan de trainingen, wij geloven in het concept, maar we willen  er wel meer mensen mee laten kennismaken, zodat zij hun potentieel en dat van anderen kunnen maximaliseren en nog succesvoller kunnen worden. Hoe gaan we dat vormgeven? Voordat we daarmee verder gaan willen we benadrukken dat we voor de leesbaarheid het artikel in de ‘hij-vorm’ is geschreven, echter overal waar ‘hij’ staat, mag natuurlijk ook ‘zij’ worden gelezen.

Van franchise naar licentie

Wij merken dat er steeds meer behoefte is aan goede jonge leidinggevenden, die zich vooral op het gebied van communicatieve- en managementvaardigheden nog  willen ontwikkelen. Daarom maken wij het voor mensen die de ambitie hebben om trainer te worden eenvoudiger om die droom te verwezenlijken. Heb jij de ambitie om trainer te worden? Word dan licentienemer bij Eminence Trainingen!  Voor nieuwe trainers een programma ontwikkelt dat bestaat uit drie onderdelen.

Kennis: Vanzelfsprekend maak je eerst kennis met het gedachtengoed van Eminence Trainingen, daarnaast maak je inhoudelijk kennis met de training, aan de hand van de draaiboeken en instructievideo’s, het zal je niet verbazen dat de nadruk op de praktijk ligt in dit blok.

Vak van de trainer: We besteden ook aandacht aan het vak van trainer, want het is onze overtuiging dat trainen een vak is en wij gaan jou helpen om er jouw vak van te maken. We bieden je tal van middelen aan om aan je vakmanschap te werken. We laten je kennis maken met een aantal theorieën en modellen die ertoe gaan bijdragen dat je als trainer steviger in je schoenen staat. Het accent ligt op de persoon van de trainer, wie ben je als trainer, welke waarden, overtuigingen, kwaliteiten en gedragingen neem je mee en wat is het effect hiervan op deelnemers.

Businessplan: Als derde onderdeel helpen we je met het schrijven van een Business- Marketingplan, want een juiste positionering in de markt is essentieel om te slagen als trainer.  Op basis van jouw  ervaring en competenties kies je een doelgroep die bij je past.

Naast de opleiding krijg je als licentienemer een vermelding op de website en toegang te de instructievideo’s en alle draaiboeken en krijg je beschikking over ondersteunende materialen, die de impact van de trainingen vergroten.

Voor wie interessant

Herken jij je in de onderstaande typeringen, dan ben je voor ons de ideale trainer.

  • Jij bent een ondernemer die zijn sporen heeft verdiend in het bedrijfsleven, die van de een kant weet ‘hoe het werkt’, maar zich ook realiseert dat successen uit het verleden, geen garanties bieden voor de toekomst
  • Jij bent een ‘mensen-mens’ die gemakkelijk communiceert op alle niveau’s, je hebt gevoel voor humor  en je gelooft dat elk mens de kans moet krijgen om zijn potentieel te maximaliseren.
  • Je werkt graag zelfstandig, maar je vind het ook prettig om bij een collectief te horen en daar een inhoudelijke bijdrage aan te geven

Nieuw: een trainer in eigen huis

Omdat wij denken dat de behoefte aan goede jonge leidinggevende zal toenemen gaan we bedrijven de mogelijkheid bieden om de Eminence Trainingen in eigen huis te laten verzorgen.  Wij leiden een geschikte medewerker op, zodat hij het programma van Eminence Trainingen zelfstandig kan verzorgen, wij ondersteunen de medewerker met raad en daad. Zo maken we de trainingen bereikbaar voor een grote groep leidinggevenden of verkopers die nu vaak buiten de boot vallen, omdat aan externe trainingen soms een stevig prijskaartje hangt, of omdat the return on investment lastig is omdat er sprake is van snelle personeelsmutaties. Bedrijven nemen een licentie, waarmee ze bewerkstelligen dat de medewerker opgeleid wordt en op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Timing

We starten in oktober met de opleiding en dat betekent dat we op korte termijn met geïnteresseerden in gesprek willen gaan, om te kijken of er een wederzijdse match is. Dan starten we in oktober met de opleiding, die 9 dagen in beslag neemt, 5 dagen voor de inhoudelijke kant van de Eminence Trainingen, gecombineerd met aandacht voor het vak van de trainer, vervolgens besteden we twee volledige dagen aan het vak van de trainer. Ten slotte staan er twee dagen gereserveerd voor het businessplan. Vanzelfsprekend zijn de opleidingsdagen een belangrijk onderdeel van de opleiding, het overgrote deel van de opleiding doe je echter door middel van zelfstudie en oefening met behulp van instructievideo’s.

Interesse

Ben je enthousiast over dit plan en een mogelijke samenwerking, of heb je vragen, kijk dan eens op de website van Eminence Trainingen of bel me op 0615611440. Mailen kan natuurlijk ook hans.duineveld@eminencetrainingen.com

Hans Duineveld